Twitter – så här skapar du dig ett konto

april 2nd, 2012 | Posted by Sophia Sundberg in Okategoriserade | Twitter

Skapa Twitterkonto:

Här kommer en steg för steg beskrivning med bilder, som visar dig precis hur du gör för att skapa ett konto på Twitter. För dig som vill lära dig mer om Twitter så håller jag Workshop för nybörjare.

 1. Gå in på www.twitter.com så möts du av bilden till höger.
 2. I den nedre rutan där det står: ”Ny på Twitter?” så fyller du i ditt namn med förnamn plus efternamn, sedan din mejladress och så väljer du vilket lösenord du vill ha.
 3. Till en mejladress kan man ha ETT konto på Twitter. Det innebär att du behöver vara noga med vilken mejladress du anger så att du kommer ihåg vilken mejladress du använt, om det är så att du har fler mejladresser, och kom ihåg ditt lösenord. Lösenordet kan du få igen, till den mejladress du registrerar. Problemet är om du registerar ett konto, tiden går och du minns inte vilken mejladress, lösenord osv. Så, gör en notering på ett bra ställe.
 4. Klicka på den gula knappen ”Registrera dig på Twitter”.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
 5. Nästa ruta som kommer upp ser ut så här: Registrera dig på Twitter idag.
 6. Fyll i uppgifter och välj ett bra lösenord.
 7. Ditt användarnamn på Twitter, på Twitter kallat ”alias” kan du ändra senare OM du skulle vilja. Det är dock inte att rekommendera att frekvent ändra användarnamn då de som följer dig och det du skriver inte kommer hänga med i att du är du. Jag har valt att på Twitter heta Ypsilon_Sophia. Alla använarnamn på Twitter/A
  lias börjar med ”@”, så jag heter @Ypsilon_Sophia. Anledningen att jag heter Ypsilon_Sophia är för att både lyfta fram mitt företags namn och mitt eget namn.På Twitter kommer du kunna hitta de mest märkliga Alias och det lustiga är att man lär sig, och man känner igen. Men själv tänker jag varumärkesbyggande här så, jag som är egen företagare, vill ha med mitt företagsnamn också. Annars skulle man kunna tänka sig att ha med det jag gör i min titel. Så som t.ex. @RekryteraMM så som Lillemor Forsbergs alias. Hon driver Rekryterings och bemanningsföretaget Rekrytera Medmera = @RekryteraMM Det gör också att de hon skriver till eller som ser henne på Twitter förstår att hon har med Rekrytering att göra, vilket är smart. Så fundera kring vad det är just du skulle vilja lyfta fram, som blir det första man ser när man möter dig på Twitter.
 8. När du fyllt i allt, tryck på den gula rutan ”Skapa mitt konto”. Gå sedan in i din mejlbox och bekräfta ditt konto. Du har fått ett mejl av Twitter, med en färdig länk som du bara klickar på.
  .
  .
 9. Nästa bild du kommer till är ett första smakprov hur det kommer se ut sedan när du börjar Twittra, men först så kommer som en rundtur. Det står välkommen, och så ditt alias. Kom igång på 60 sekunder och så klickar du på knappen ”nästa”.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
 10.  Nu kommer Twitter föreslå några för dig att ”följa” och minst 5 st. Det här har jag lite blandade åsikter kring. Twitter handlar ju om interaktion. Att hitta spännande människor att ”följa”, dvs att du kan läsa det som de skriver om i sina Tweets (microblogginlägg). De handlar också om att få människor att vilja följa dig och det som du skriver. Om du inte följer några och inga följer dig, då är det liksom ingen idé. Men. De flesta alternativ som kommer upp här är kända människor på olika sätt. Det är väl kul och så, men de är sällan så mycket för att interagera, vilket jag kanske inte heller skulle vara om jag hade flera miljoner följare, eller ens 60.000, så det kan jag förstå. Jag tycker att det är kul med människor som är där för att interagera och gillar tvåvägskommunikation. Men, kika bland förslagen och börja följa. Du kan alltid avfölja sedan.Du kan också, längst ner under alla exempel på människor att följa, klicka på ”Hoppa Över”, fast man får kika ganska noga för att se att det står där.
  .
 11. Härnäst kommer du till ”bläddra bland kategorier”. Där kan du hitta spännande personer att följa inom en viss kategori, också här är det 5 st som gäller. Du hittar kategorier som t.ex. Sweden, Affärer, Humor, Konst, Musik, Nyheter, Politik, Sport, Teknik och Underhållning. När du valt att klicka in dig i en kategori och valt de som du vill följa, så klicka på knappen ”Tillbaka”.I den vita sökrutan kan du också direkt skriva in om du vet några olika alias. T.ex. Ypsilon_Sophia så kommer jag upp och så kan du följa mig om du vill.När du sedan valt fem st så kan du klicka på ”Nästa” igen.
  .
  .
 12. Sedan kommer du till ”Hitta människor du känner”. I mitt fall så har jag t.ex. ett Gmailkonto som Twitter nu käner av och om jag klickar på ”Sök Kontakter” till höger om Gmail så kommer ett nytt fönster upp där jag kan logga in på Gmail och se vilka av mina kontakter som Twittrar och sedan välja att följa de som jag önskar. Man måste välja ”Bevilja åtkomst” för att det skall fungera.
 13. När du sedan gjort det så trycker du på ”klart” och VIPS! Nu är du på Twitter och har registrerat ett konto!Välkommen till Twitter och börja Twittra.Det finns naturligtvis mängder med inställningar man kan göra, bakgrunder du kan välja osv, men det jag rekommenderar till att börja med är att du lägger till en bild och skriver en presentation om dig själv. Två saker som är jättebra att göra om du vill få följare. Mer om det i ett senare blogginlägg.Vill du lära dig Twittra? Jag håller Workshopsför nybörjare, runt om i Sverige, där du har med din dator och så går vi genom steg för steg tills du lärt dig att Twittra. Varmt välkommen!
  .
  .
  OBS! För dig som kommer på Twitterkurs
  , observera att du inte sätter sekretess på ditt konto. Under inställningar (under vita gubben uppe till höger) så väljer du konto, scrolla ner en bit och se till att rutan Skydda mina tweets förblir okryssad.

 

 

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>