Twitter- att följa nya konton

februari 19th, 2013 | Posted by Sophia Sundberg in Okategoriserade | Twitter | Twitterbok

Det är så kul att skriva en bok om Twitter. Det är så mycket som jag testar för att kunna skriva om det och ibland känner jag mig som Sherlock Holmes när jag grottar ner mig i olika detaljer och undersöker olika saker. Just nu har jag hållit på och utvärderat en av Twitters funktioner att få tips när jag börjar följa ett nytt konto, på andra liknande konton jag kanske vill följa. Dessa tips får jag via emejl från Twitter.  Den här typen av inställningar ändrar jag rätt ofta och provar mig fram, men jag tycker mycket om denna.

Via detta har jag på sistone hittat många nya spännande konton att följa så jag tänkte berätta hur också du kan ha denna inställning om du önskar.

Längst upp till höger i bild (när du använder din dator) finns ett vitt kugghjul som när du klickar på det så får du fram en rullgardinsmeny som du ser här till höger.

Klicka på ”Inställningar”.

Du får nu upp en meny på vänster sida med lite olika val om du vill ändra lösenord, profilen osv.

Här hittar du ”e-postnotiser” som du klickar på.

Här finns en mängd olika inställningar du kan göra. Var lite vaksam med att inte klicka i för många bra för då kommer din emejl överösas med post från Twitter…

Scrolla till allra längst ner på sidan så står det ”Förslag baserade på mina senaste följningar” och den rutan klickar du i.

Precis under den rutan sedan så finns en ruta, som när du ändrat något på sidan, blir blå ”spara ändringar”. Den behöver du klicka på för att registrera att du vill spara dina ändringar och faktiskt få mejl med förslag på nya konton att följa, så klicka på den.

Gå därefter ut på Twitter igen och hitta ett nytt konto att följa. Om du inte redan följer mig så heter jag @Ypsilon_Sophia och du är jättevälkommen att följa, annars finns det många andra jättebra konton att börja följa. Tänk dock på att inte välja ett nystartat konto med knapphändig info i sin biografi, få tweets osv, för då är det inte så lätt för Twitter att veta vilka andra konton som de skall rekommendera.

Efter ett tag får du epost med förslag på nya konton att följa. Alla förslag kanske inte passar för dig, för de gör de i alla fall inte för mig, men testa gärna. Man kan ju alltid avfölja sedan om man inte tycker att det var ett konto som passade. Lycka till!

 

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

 • Palle says:

  Tack för tipset Sophia.
  Måste öppna Twitter lite oftare via datorn – jag använder annars ett verktyg som kan hantera flera profiler samtidigt.

  Låter som det blir en spännande bokLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>