Ny på Twitter? 7 starttips

november 5th, 2013 | Posted by Sophia Sundberg in Twitter | Twitterbok

Det är min upplevelse att många som börjar använda Twitter liksom börjar lite i den andra änden… Nu finns det ju såklart inte något ”fel” med Twitter och hur du gör det, men jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter. Lite kan det ju bero på vilket ditt syfte är med din närvaro på Twitter, så det kan ju vara bra att ta sig en funderare kring.

Jag fokuserar gärna på affärsnyttan med Twitter och på detta baserar jag nu mina tips. Vill du däremot vara Twitters motsvarighet till logdansernas panelhöna (dvs bara läsa och inte interagera), ja då kan du strunta i allt;) Jag tänkte dela med mig av 7 starttips till dig som är ny eller till dig som på Twitter möter de som är nya, så kan du om du vill, dela med dig. Vill du lära dig ännu mer så kan jag rekommendera #Twitterboken. Du kan beställa den direkt från mig (sophia@ypsilon.nu), så får jag äran att signera den åt dig. För 238:- skickar jag den till dig och bifogar fakturan i paketet.

För att lyckas med att nå ut på Twitter och med att bygga ditt varumärke, så behöver du vara personlig. För att få fler följare behöver du också vara personlig. Det finns ett antal jättebra saker du enkelt kan göra för att bli mer personlig och mer attraktiv att följa på Twitter. Här kommer 7 snabba och konkreta tips.

När du startar nytt konto på Twitter gör följande och i denna ordning:
1. Bild – en bild med så mycket ansikte som möjligt och inga solglasögon, hattar osv. Det finns människor på Twitter som vill skapa negativitet, s.k. troll, och de visar sig ju aldrig och är ofta ägg. Därför skall du vara så  långt från det som möjligt genom att tydligt visa vem du är.

2. Biografi – alltså en presentation av dig. Får vara 160 tecken. Vem är du? Vad brinner du för? En del avslutar med en rolig twist.

3. Länk till web – visar ännu mer vem du är och vad du gör. Länk till ditt företag, din arbetsplats, ditt C.V. på Linkedin beroende på vilken sida du vill visa upp.

4. Skriv några tweets – Fyll på kontot med ett antal inlägg innan du börjar följa andra konton så du inte har ”noll”. Ett antal inlägg som visar lite vem du är och vad du är intresserad av. Då kan jag lättare se om du är intressant för mig att följa.

5. Börja följ andra – Det är ett bra sätt att visa för andra att du finns. Men gör 1-4 först!!!

6. Var generös med att retweeta det som andra har  skrivit. Ett väldigt fint och bra sätt att visa för den du retweetar att du finns och vem du är. Bra också för de som följer dig att du än mer visar vad som intresserar dig. Genom att dela andras kompetens som är inom ditt område, stärker du faktiskt ditt eget varumärke ännu mer.

7. Om du är helt ny på Twitter, ha på dina epostnotifieringar så att du får meddelanden när någon interagerar med dig så att du inte missar att svara när någon tilltalar dig. Ge dig själv 14 dagar med 10 min Twitter varje dag så kommer du in i förkortningarna och jargongen.

Vill du hitta mig så heter jag @Ypsilon_Sophia. Lycka till!

Vill du se när jag hade förmånen att berätta om #Twitterboken i Gomorron Sverige?

Många börjar tvärtom, från nummer 5 till nummer 1…
Vilket leder till att min upplevelse blir så här:
Ett ägg börjar följa mig, utan presentation, ingen länk, med noll skrivna tweets. Vem är du? Vad vill du? Varför skulle jag vilja följa dig;)???

Foto: Lenita Gahlin

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>