Ypsilon AB är grundat och ägs av Sophia Sundberg. Sophia är entreprenör redan från barnsben. Vid 7 års ålder hade hon en dansshow som hon också tog betalt för, och uppträdde. Karriären har gått från att ha varit försäljningsansvarig på ett elektronikföretag, till Microsoft på Irland, till att starta upp två bolag i Sverige som hade säten utomlands. 2003 var det så dags att starta eget på heltid och från 2008 driver hon Ypsilon som från 2010 är ett aktiebolag.

Efter att ha varit företagare på heltid i fem år utan att höra talas om Affärsnätverk eller ”nätverkande” blev Sophia inbjuden till sitt första affärsmingel och smög sig in som Bambi på hal is utan att veta hur hon skulle presentera sig, vad hon skulle säga, hur hon skulle avsluta för att mingla vidare, hur hon skulle följa upp alla nya kontakter osv. Men, hon insåg potentialen i att möta människor på detta sätt och utvidga kontaktnätet – nu gällde det bara att det skulle leda till affärer också – och hur gör man då?

Sophia har utvecklat tekniker och metoder för att få resultat och affärsmöjligheter i att nätverka och det är det som hon idag föreläser och utbildar inom. Learning by doing ledde till en helt ny affärsidé.

2009 vann Sophia Sundberg priset som Årets Affärsnätverkare i Stockholm/Uppsala och var nominerad till den nationella tävlingen både 2009 och 2010. 2011+2012 är hon nu nominerad till Årets Företagare i Järfälla Kommun och 2012 också för Stora Talarpriset.

Ingen tar miste på hennes glöd, passion och entusiasm när hon talar om Affärsnätverkande och Mingelteknik. Det märks att hon älskar sitt arbete och det smittar av sig på alla hon möter.

Företagsnamnet Ypsilon kommer från att hon som 15 åring reste till Tyskland och under resan besöker en inredningsbutik som har jättehäftiga intredningsprodukter, som trekantiga klockor, roliga annorlunda ljusstakar osv. Den butiken hette Ypsilon och Sophia tyckte namnet var så roligt och rullar så spännande på tungan när man säger – Ypslion. Hon hade just startat sitt första företag och bestämde där och då att hon en dag skulle ha ett företag som hette Ypsilon.

Dessutom är Sophia expertepisodiker och har Idétinnitus, om det kan hon berätta mer när ni möts.