Press- och mediaansvarig: Sophia Sundberg

sophia@ypsilon.nu, 070-56 55 888


Affärsnätverket Walk and talk – Augusti 2010 till Juni 2014

Stort tack till alla inblandade för den här tiden!!! I 3,5 år har det nätverkats, promenerats, skapats affärsmöjligheter på ett sätt som jag i augusti 2010 aldrig hade kunnat drömma om! Nu avslutas detta kapitel och de sista träffarna hålls i juni 2014.

Jag äger varumärket Walk and Talk och kommer att behålla det och jobba vidare med detta på konferenser och events. Inga Walk and Talk grupper kommer att finnas kvar, men det är ju inte omöjligt att avknoppningar sker som blir till något annat :)

Jag är så tacksam och stolt över alla affärer som detta skapat, alla möten som möjliggjorts och alla dessa mil som tillryggalagts som ett direkt resultat av detta ideella affärsnätverk.

Film om Walk and Talk http://www.youtube.com/watch?v=jcbMnGWe8S4

Historien:

Jag insåg i augusti 2010 hur svårt jag hade att få tid till att motionera och att vårda och underhålla mitt nätverk. Dessutom hörde jag väldigt ofta när jag var runt och föreläste om affärsnätverkande och mingelteknik hur svårt många tycker att det är med att avsluta ett samtal för att mingla vidare. Den ena tanken ledde till den andra som i ett dominospel och plötsligt föddes en idé – Affärsnätverket Walk and Talk.

När det var som störst så fanns det på 35 orter runt om i Sverige och drevs då av olika ambassadörer som helt ideellt lade sin tid och sitt engagemang i detta tack vare att de, liksom jag, älskade konceptet. Varje vecka ,varannan vecka, eller någon gång i månaden så träffades dessa grupper. Under en timma promenerade man i skog och mark, två och två, och efter 10 minuter byter man samtalspartner. På så sätt behövde heller ingen fundera på hur man avslutar ett samtal, det sköttes av ambassadören för gruppen. Efter själva promenaden avslutades träffen med en frukost/lunch/fika där nätverkandet fortsatte.

Dessa grupper administrerades och levde på Facebook genom evenemangsinbjudningar och grupper där.

Spaltmeter efter spaltmeter är skrivet genom åren och jag är väldigt glad och stolt över att så  många verkligen har tyckt att denna idé är fantastisk. När jag tänker på hur många mil som alla tillsammans har gått, hur många möten som kanske aldrig annars hade skett, och kanske främst av allt – alla affärer som är gjorda som främjar hela Sveriges ekonomi.

Några exempel ur media:

Aftonbladet

TV4 Västerbotten

Dagens Industri

Konferensvärlden nr 1 2012

Nacka/Värmdöposten Januari 2012

JönköpingsPosten Januari 2012

Walk and Talk reportage på helsida i Expressen 29 mars 2011

I Form maj 2011

Starta Eget nr2 2011, sid 7